can I get a yeeeha?!

Då va trajet 2009 på g! Vi va på Bambu och planerade. Jag tror aldrig någonsin det har gått så fort att planera lagnamn och tema innan faktiskt?! Ett jävla härligt gäng blir det i alla fall :D För er som inte förstår ett skit av vad jag snackar om, TRAJET som vi så fint kallar det är en slags "hinderbana" man går i lag på ca 1,2 mil med tio stationer under tiden som ska utföras. Jag kommer inte på något bra exempel på stationer som jag kan säga på rak arm, men det är i alla fall extremt roligt! Lagnamn och tema till utklädning och så vidare är en oskriven regel numera. Ev. så åker vi till ullared på lovet och fixar grejer till det, och resultatet vill jag lova kommer bli vackert ;) Watch out, here we come!

ja hua ja

Hos Meg i helgen kändes det riktigt bra och hästen gjorde vad jag ville praktiskt taget utan att klaga. Jag kom hem och hade världens ridsug, gud va kul det skulle bli här hemma nu alltså! Jag gick ner till stallet idag med tanken på att bara skritta och kolla hur han reagerar på mitt nya Jag. Riktigt så lätt skulle det tydligen inte bli enligt gudarna. Det blåste ute och var halvmörkt. Jag var otrevlig nog att ta ut Cantus när dom andra hästarna fick gå in och äta mat, medan han skulle behöva arbeta!!! Det blev protester hit och dit och ett och annat cpryck plus lite halvstegringar på det (inte så illa som det låter, han bara reser sig på bakbenen lite), och allmän illvilja. Sen dessutom skulle han behöva träna lite på övningar så som att följa mina rörelser, flytta bakdel om jag närmade mig, backa när jag backar och så vidare. Stackars stackars, stackars matte!!! Nästa gång kanske jag ska prova mitt på dan utan blåst och mat i vägen :)

felsägningar

Jag och Ludvig redovisade nyss en presentation om Gnosjöregionens företag. Det är tur att man inte skäms för sig, eller åtminstone vågar göra bort sig. Rast nästa och sedan samhäll. Äta, plugga och gå till stallet. Känns som om jag kommer va ganska så trött imorgon också? Dom är så oerhört snälla mot oss i skolan! Aldrig någonsin får vi läxor.
Imorgon ska vi i alla fall iväg ett gäng tjejer till Bambu och äta och planera trajet 2009! Jag tror det blir riktigt bra. Trots farlig motion och lång dag så är det en av årets höjdpunkter, jag undrar varför??? haha! Som sagt, det blir nog riktigt bra. Om inget annat blir det väl än trevlig kväll på Bambu åtminstone. Jag har äntligen fått tid att kolla mitt knä nu såhär mer än ett och ett halv år efter att jag blivit påkörd. Ska bli intressant och se om dom är kapabla nog att hitta felet i det utan massa konstiga extragrejer som kanske inte borde behövas. Time will tell!

"Before trajet 2008"


Min oerhört charmige bror efter lite förberedelser för förra årets trajet


Sommartid

I helgen har jag alltså varit i Hultsfred och tränat till häst. Fem pass på tre dagar, det är mer än vad både huvud och kropp på Frida är vana vid, så behöver jag en nämna att jag är helt slut? Meg var helt otrolig, jag har aldrig träffat en instruktör som har gjort mig så medveten över mig själv, vad jag gör och inte gör innan. Det är bra visserligen, jag kommer ju på mig själv när jag gör fel, men man inser att det aldrig är riktigt riktigt bra. Det finns hela tiden plats för förbättring! Det blev en liten utmaning, inte så liten egentligen. Ett fullblod och "gammal" (Robbie är åtta år i år) galoppör med en oerhörd vilja att hela tiden vara till lags, men så känslig att han rör ihop det för sig själv. Snacka om att göra mig förvirrad också, haha! Jag har fått sån hjärngympa och kroppsträning att ingenting funkar som det ska riktigt nu, helt slut som sagt. Vissa stunder gick det ändå riktigt bra och jag kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd med helgen! God mat och dryck och lite sömn kan också tilläggas som ett trevligt tidsfördriv. Att vi sen ställde om till sommartid och fick en timma mindre att sova på känns, men men. Nu tänkte jag krypa till kojs och invänta en ny skolvecka, pffff!

En aning suddigt, mobilkamera, men bättre än inget!



the good, the bad and the ugly

Denna dagen måste jag säga har varit totalt värdelös än så länge. Eller meningslös kanske är ett mer rätt ord? Historia på morgonen, och sen har vi inte haft någon lärare sen kvart över nio. Great!
Sofia har tagit körkort sen sist, jag är avundsjuk! Jag vill ocksååå.... Har även börjat fundera lite över trajet, ett lag har vi fått ihop i alla fall, vi ska bara sätta oss och diskutera lite om det. Det kan nog bli riktigt trevligt tror jag :)
Det blir full rulle i eftermiddag! Först ska vi på fadderföretagsbesök jag och Andrea, och jag ber till gudarna att det går fort, då jag ska hem och först baka till två omgångar fika till morgondagen, sen ska jag packa alla grejer jag behöver ha med mig i helgen, och sen måste jag även ner och hämta ridstövlar, hjälm och väst i stallet också. Jag måste även skriva klart ett referat, och förbereda mig för en företagsekonomi-presentation som ska göras imon morgon och eventuellt hinna med att sova innan det blir fredag! Full rulle som sagt.
Jag längtar efter påsk i alla fall då vi ska till Fållinge, till Åsa och Putte. Ska bli mycket trevligt, så nu Fiddelin, ska vi ställa oss och steka prinskorvar! haha :)
Jag har dessutom planer för min födelsedag. Skam den som ger sig!


19:45

Och jag har städat färdigt :) de ni! Det tog mig.. en bra timma i alla fall. Nu tror jag det är säkert att låta folk komma upp på övervåningen igen.. Känns bra att jag hann innan så ska det låta också! Lite gott att äta och inte minst dricka och sen är kvällen gjord.
Mässa imorgon klockan elva känns inte så lockande faktiskt.. Som tur väl är så är jag bara där knappt en timma för sen ska vi iväg och fira farmor.  Ulvereds hjorthägn, där är bordet bokat. Vi ska åka hela familjen Andersson, hela familjen Hellqvist +bihang (hahahaha, internt skämt om alexandra ;), och två par till av farmors kompisar/syskon Det ska bli intressant, jag har inte varit där sen jag var en tvärhand hög ungefär.. Ganska längesen med andra ord ;) Jag som hade tänkt ut precis vad jag skulle ha på mig då i brist på annat att göra på projektlektionen blev mindre glad när mamma berättade om omgivningen. Nej, det var inte läge att ha mina favoritpumps. Vad gör jag då? Jag vet inte.. time will tell!


the past

Jag var iväg på en nostalgitripp alldeles nyss. Närmare bestämt niornas cabare förra året. Den var väl ingen jättehöjdare, men vilka minnen! När alla står och skriker "ALDRIG MERA ÅSEN!!!!" tillsammans med Gyllene Tiders "Det är över nu". Jag ljuger inte om jag säger att jag fick gåshud på praktiskt taget hela kroppen, och jag kommer fortfarande ihåg min lilla segergest när allt var slut som igår. Nästa gång är studenten, och den lär väl ge mig ännu mer gåshud i framtiden!

Är man inte lång så är man inte, då får man lösa problemet på annat sätt! Ser ni mig? ;)





med våren kommer...

koskit.. Gödsel för att vara lite finare i munnen. Allt är då inte positivt! Koskit i all ära, allt växer och så vidare, men det luktar då inte gott! Min bror har en konstig jämförelse - han tycker att det luktar popcorn när dom har gödslat på åkrarna här hemma på våren. Jag har aldrig riktigt förstått hans synvinkel i det hela, han brukar ha ganska udda sådana, men popcorn..Nej Fredrik, vi trycker på stoppknappen där :-)  När man sen har varit ute och fått den lukten i näsan så tycker man att det sitter kvar en hel evighet, och har man tillräckligt mycket vilja kan man nästan, näääästan känna lukten inomhus också, så att man kan klaga lite till på det. Det är förstås lite påhitt i det, så illa är det faktiskt inte, men bara för att liksom..





irritation

Varför kan folk inte låta saker va ifred? Även om där ligger en väska utan ägare just för tillfället så lämna in den till närmaste reception i vårt fall och gör en vettig gärning istället för att bli girig! När man inser att man glömt ens väska och sen får tillbaka den en telefon, och en del pengar fattigare då blir man irriterad. Jag som står jämte och ser på vad som hänt blir irriterad. Har man inget bättre för sig än att sno andras saker så tycker jag man borde tänka efter både en och två gånger och skaffa sig något vettigt att göra. Fan ta er!

sol ljuva sol!

Vädret är kanon! Jag älskar sol! Tänk om det kunde fortsätta va så här. Jämt, hela tiden :) Det får mig att vilja ut och motionera  och det trodde jag var en nästan obefintlig tanke i mitt huvud, haha! Jag längtar efter sommar, efter strand och bad, efter familjen Siljeholm/Engström, efter Chaparall, att gå barfota i gräset, efter att flugfisket drar igång, efter fest! Låt tiden gå fort för guds skull..

  
Midsommar 2008           Strömhult 2008   




I've got all the time in the world

Jag har aldrig varit någon grubblare, jag har förresten ärligt talat väldigt sällan ens tänkt riktigt ordentligt, men nu så har det slagit om, och det stör mig. Det är jobbigt att grubbla!
Vi har anti-drog och alkoholdagar idag och imon i skolan, och om man jämför med nissen som var och hade föreläsning innan idag om sitt liv så är väl mitt grubblande ingenting! Jag tror inte ens det går att tänka sig in i deras situation. Herren i fråga var en gång i tiden en alkoholiserad narkoman. Första gången han provade droger var han 9 år!!!!
Jag var dessutom sen till bussen idag, fast det var faktiskt föreläsningens fel, och sen hade jag inget busskort med mig heller. Är man då sist in på bussen får man räkna med att tränga sig in längst bak någonstans, och ingen som hoppar av på samma busshållplats var med idag. Busschauffören var dessutom ny. Det var inte mycket till reaktion när jag tryckte på stopp-knappen vill jag lova! Inte från hans sida iaf, en annan sprang genom hela bussen och svor över att jag höll på att få åka med till Reftele.. Men det löste sig i alla fall :) Nu så ska jag ta tag i min tyska och .. Se om jag kan lära mig något!

katastrofalt!

Sverige, sansa er! Vi kan inte skicka vidare Måns Zelmerlöv...... Föräldrar, sätt stopp för era barn, tänk på att räkningen blir dyr! haha. Nej men seriöst.. illa!! Jag får allergiska reaktioner. Skickar vi vidare honom så lär jag skämmas ögonen ur mig, och det vill jag helst slippa


love is my drug, is my medicine

Hihihihihi, stackars Therése, hon trodde jag hade bränt av mitt hår igår när jag skrev att jag inte hade något hår kvar!  Så är inte fallet, det är bara kort :)
Vi har precis haft idrott och lunch. Kondition och fys. Alltså, jag trodde aldrig jag skulle säga det här men jag tycker faktiskt det är kul! Allt utom det som innebär en massa hopp och att stampa ifrån så mycket man kan. Det känns som om muitt knä ska gå sönder då.. Man gör så gott man kan!
Jag börjar i alla fall tagga just nu, fest ikvällllll! :D känns bra.. mycket braaaa.

the fear

Mitt hår är avklippt. Mycket avklippt. Med mina ord väldigt kort. Men jag trivs faktiskt! Jag trodde jag skulle tveka efteråt, men inte det minsta! Kunde det bli ett bättre betyg till Elin eller? Jag tror inte det! Tänk er Gossip Girl-Jennys hår, lite den stilen, fast kortare, och fortfarande med snelugg. Kanske kommer en bild på det sen, vem vet? :) Det blir lite vemodigt att knappt kunna använda tofs numera men som sagt, jag är jättenöjd ändå.
Nu ska jag ta och plugga matte till provet och skriva klart min historia-artikel.. Och äta godis!

welcome, sun!

Solen skiner idag!, det var på tiden! Är den här för att stanna? Nah, skulle inte tro det.. Man får va glad för det lilla som ges!
Dagen idag blir ganska seg, som alltid på torsdagar. Vi lyfter knappt våra små(!!) rumpor från stolarna idag förrän vid eventuell lunch vid tolv, för att sedan sluta tio över ett. Då ska jag springa iväg och klippa mig. Eller ja, springa och springa.. Gå duger bra.
När vi nu då spenderar hela dagen i klassrummet så är det ingen mening att ens försöka klä upp sig, vem bryr sig om det en dag som denna? Därför sitter jag och myser i min volbeat-t.shirt med en kofta över. Jag älskar den t-shirten. Min granne sa för ett tag sen ganska så surt efter att någon annan hade "försökt" påstå något annat att "Du är en rockbrud, så är det, punkt!!!!!" Hahaha, ja, jag tror jag får hålla med, jag är nog det..



jej!

Är man envis så är man. Nu är designen en aning förnyad igen, och äntligen verkar det som om det funkar och ser vettiigt ut i Internet Explorer också (jag använder firefox på denna datorn). Något mer avancerat än så orkar jag inte med, då jag blir en aning irriterad när saker inte går som jag vill, och det gör det lite allt för ofta när jag håller på med sånt här! :)

bussar

Dom är totalt värdelösa, och samtidigt jättebra. Dubbelmoral? En sak som jag stör mig på är att när man ska gå av bussen och busschauffören antingen är ny så att den inte vet var jag ska av, annars har den så bråttom att man måste springa ungefär, och att man då för att vara "i tid" vid dörren måste gå dit i farten - medan chaffisen bromsar. För det första slår man i varenda människa man ska förbi innan man är framme vid dörren, och för det andra lyckas dom alltid bromsa in så fort och hastigt att man nästan trillar. Är man dessutom sen till bussen så blir det problem att hitta plats. Det slutar allt som oftast med att man får sätta sig jämte någon som brer ut sig för mycket, och lite till. Men men, that's life, utan bussar hade vi ju fått gå ;)


hard as rock!

Jag, eller vi i klassen rättare sagt har blivit bortskämda med att sluta tidigt i skolan numera. Nu är det slut med det! Halv fyra är sluttiden idag och jag är REDAN helt slut.. Illa. Inte blir det bättre av att halva skolan sitter och spelar cs och sån skit rent ut sagt vilket gör att internetet blir så otroligt segt! Nästan ingenting funkar längre. Så ni som gör det, skulle ni kunna ta åt er och förstå att det är erat fel att det blir så, så istället för att klaga - gör något åt det?! Tack :)
Det blir nog stallet, mat och historia när jag kommer hem, mer orkar jag inte med idag. Förresten, snart så får vi tillökning i familjen! :D Ritis ska få valpar!

Följ min blogg med bloglovin :)


I'm falling in love with your favourite song, lalala

Mando Diao är för mig ingen hit, men just dance with somebody är faktiskt bra, riktigt bra!
Jag har precis ätit en macka och lite fil och flingor och lagom till att jag satt där i köket ensam och åt så såg jag månen utanför fönstret. Jag blev ganska fascinerad över hur fort den, eller om det nu är jorden (det är det va??) förflyttar sig i alla fall! Första gången jag fick syn på den så syntes den knappt bakom träden, och mindre än fem minuter senare visade månen upp sig i sin fulla prakt! Alltid upptäcker man något nytt!
Nu så ska jag ta och se om jag kan sätta mig in i hur Vänsterpartiet tänker, förmodligen går det ganska dåligt, men ett försök är ju bättre än inget iaf. Vi ska nämligen ha en debatt i skolan imorgon där vi ska agera och tala utifrån vårat parti, spännande spännande! typ.. Sen ska jag se om jag kan knåpa ihop något till min ångmaskinsartikel till vår "tidning" i skolan, det är så dags för det nu. Jag skrattade lite åt en klasskompis idag, jag tänker inte nämna några namn bara för att va lite snäll för en gångs skull, men vi skulle i alla fall skriva ett gammalt nationellt prov och har en slags.. Ja, en portabel minivägg som vi fått av byggarna att sätta upp mellan oss för att inte fuska, och den jag sitter mitt emot slänger ur sig "var vill du ha den...?" är det bara jag som lyckas få det till något annat, en aning mer suspekt? Haha, kul var det i alla fall!
För övrigt ska jag klippa mig på torsdag efter skolan :D jag är sugen på.. kort! men inte jättekort. Jag slits mellan mina val, beslutsångest tror jag bestämt det kallas. Vi får väl se vad saxen  har att komma med!

Visitkort



Back on track

Måndag, och jag är i skolan! Jippi.. Jag börjar bli bättre i alla fall, så nu är jag nöjd! Det bästa var att det ändå inte var jättemycket jag missat i skolan sen förra veckan. Det var något mer jag tänkte skriva, men det glömde jag bort nu när jag väl satte igång så det får va. För övrigt Sandra, du är bäst! Keep up the good work! :) <3


"Vad blir det för mat?"

Japp, jag sitter och tittar på Per Morberg. Han är en sån person som man antingen älskar eller hatar. Jag för min del tycker han är riktigt rolig, man skulle kunna ha det där som ett humorprogram faktiskt! Eller ja, något åt det hållet i alla fall.. Han gjorde hemmagjord chokladpudding alldeles nyss som han hällde upp i glas. Han tog sedan ett av dom glasen och visade oss tittare och berättade att han skulle ha citronmeliss på och sen började han halvviska och flamsa lite, och sen kom det "och så måste jag givetvis ha nått bögigt på också...." väldigt besviket. Här är det inget retuscherat och välformulerat enligt manus inte! :D

Sen ska jag gratulera min älskade vän Sofia som fyller arton idag! Nu är det bara systemet kvar ;)




Brolle..

Jag diggar honom som attan! Han var med i Så ska det låta i fredags, ingen missade väl när han sjöng In The Ghetto tillsammans med Sibel??? Jag är såå sugen på att åka och titta på Buddy Holly i Stockholm.. Vi får väl se hur det går med det och om jag hittar en lämplig kandidat att följa med.
Vi fick sluta redan vid kvart över tolv idag (!) då Birgitta förmodligen var sjuk, och Karin gav oss hemuppgifter i so:n. Dessvärre blev det inte mindre jobb bara för att jag är hemma, jag har rätt mycket att plugga på ändå! En engelskauppgift till imon, en tyskaläxa till imon samt en bok med isländskt ursprung, och en svensk halvmystiskt fantasybok att läsa ut till nästa vecka, jippi! Någonstans bland allt hade jag tänkt att hinna med stallet också.. åh, juste ja! Jag kanske ska följa med min granne till Meg och träna en helg i slutet av mars, det ser jag fram emot!
Nu ska jag snora vidare över mina läxböcker med min härliga förkylning!
p.s, jag tittade på Caroline af Ugglas melodifestivalbidrag nyss. Har hon ont i magen??


RSS 2.0